Buku Program Webinar

0

Presentation Transcript

  • 1.UNIT PENGAJIAN LUAR KAMPUS PUSAT PENDIDIKAN PROFESIONAL DAN LANJUTAN (PACE)UNIVERSITI UTARA MALAYSIASEMESTER OKTOBER SESI 2021/2022 https://meet.google.com/afd-yarq-zuz 05 Januari 2021 | 8 Malam En. Abdul Halim Bin Jolhip (Pegawai Psikologi, Penjara Puncak Borneo Kuching) WEBINAR KEPENTINGAN MENJAGA KESIHATAN DAN PSIKOLOGI PADA ERA PANDEMIK ANJURAN: PACE UUM KUCHING https://forms.gle/tAHuzF2AELa1jFb28
  • 2.RASIONAL WEBINAR Webinar ini diadakan bertujuan untuk memberi kesedaran dan membantu masyarakat Malaysia bahawa pentingnya penjagaan emosi dan psikologi dalam kehidupan. Webinar ini akan mengupas tentang isu-isu emosi yang sering berlaku dalam kehidupan masyarakat dan juga kaedah dan langkah-langkah menangani tekanan emosi dalam kehidupan seharian. Di samping itu, melalui webinar ini masyarakat akan dapat meningkatkan kesedaran diri tentang cara-cara mengawal emosi diri dalam kehidupan harian mereka, terutamanya di depan ahli keluarga, rakan sekerja dan kawan-kawan mereka.
  • 3.OBJEKTIF WEBINAR Peserta dapat mengetahui bahawa pentingnya menjaga kesihatan emosi dalam kehidupan seharian. Peserta mengetahui langkah-langkah menangani tekanan serta teknik mengawal perasaan ketika menghadapi konflik dalaman dan luaran akibat pandemik Covid-19. Membantu meningkatkan pengetahuan peserta dalam mengurus tekanan emosi dengan berkesan melalui pemantapan kaedah pengurusan emosi dan kawalan minda bawah paras sedar dalam kontek organisasi, keluarga sosial dan individu serta memberi kesan positif kepada prestasi kerja. Peserta dapat mewujudkan persekitaran yang lebih positif di tempat kerja dan mengatasi tekanan dalam perhubungan dengan rakan sekerja melalui kecerdasan emosi dan kreativiti positif diri. Memantapkan kemahiran mengurus emosi dengan lebih baik dalam menangani emosi orang lain dengan bijaksana melalui psikologi sekaligus mewujudkan suasana kerja yang harmoni dan kondusif.
  • 4.TENTATIF WEBINAR 8.00 malam – 10.30 malam Pendaftaran Peserta Aluan Pengerusi Majlis / Moderator Bacaan Doa Webinar Bermula Sesi Soal Jawab Program Selesai
  • 5.AHLI JAWATANKUASA INDUK Pengerusi: Encik Irwin Bin Dana (269360) Timbalan Pengerusi: Encik Bracewell Anak Brown (274929) Setiausaha: Puan Zulina Resma Binti Yusuf (274959) Bendahari: Puan Sofea Jane Anak Rendy (274546) AHLI JAWATANKUASA KECIL AJK Persiapan Webinar dan Jemputan: Puan Asmida Azura Anak Walter (269355) AJK Buku Cenderamata: Encik Shahrul Nizam Bin Jamalil (274769) AJK Protokol: Encik Erginia John Anak Juking (274146) AJK Siaraya Dan Budget: Encik Abang Hanifkan Bin Daud (274070) AJK Hiasan: Encik Abang Hanifkan Bin Daud (274070) AJK Laporan Dan Dokumentasi: Encik Paul Rodney Anak Edmund (274953) Puan Sofea Jane Anak Rendy (274546)
  • 6.TERIMA KASIH DI ATAS KEHADIRAN DAN SOKONGAN ANDA TERHADAP ANJURAN INI..