Presentación de - 22 Febrer 2018, MÚSICA i CINEMA, Wifi:, QUE FA LA MÚSICA DINS EL CINEMA

Download this Presentation

0

Presentation Transcript

 • 1.22 Febrer 2018 MÚSICA i CINEMA Sincronitzacions Wifi:
 • 2.QUE FA LA MÚSICA DINS EL CINEMA. La música és un llenguatge i contribueix a explicar una història. Les cançons poden tenir diferents funcions dins una pel·lícula: Dinàmica Dramàtica – Emocions Context – Temps, lloc,… Altres usos: humorístics, contrapunts, …
 • 3.QUI DECIDEIX QUINA MÚSICA UTILITZAR. Pel general, una pel·lícula tindrà una BSO que contribuirà a remarcar, acompanyar i descriure la majoria de les situacions dramàtiques. La necessitat de cançons – l’elecció de cançons – respon a un propòsit addicional del director. Les cançons poden aparèixer en el guió, algun cop en el rodatge, més sovint en el muntatge i de vegades en els primers visionats del pre-muntatge. Les eleccions les fa el director i pot estar assessorat per un director musical – supervisor musical. El productor no pren decisions artístiques, però sí econòmiques.
 • 4.QUAN PRESENTAR MÚSICA. Quan tinguem coneixement del projecte i els detalls que ens permetin seleccionar cançons. Cal documentar-se prèviament sobre les característiques del projecte i el seu contingut. També sobre el treball del/de la director/a. La majoria d’informació la trobarem online i a través de les associacions professionals i la premsa.
 • 5.QUÈ PODEM PRESENTAR. Un nombre molt limitat de cançons, únicament dirigides a un projecte en particular (el qual ja coneixerem). Les cançons haurien de tenir qualitat professional (no demos) i ens hauríem d’assegurar que totes les parts (editors, autors, intèrprets i mànagers) estarien d’acord en una sincronització abans de presentar-les.
 • 6.ON TROBAREM CONTACTES i INFO Proa (Associació Productors Audiovisuals) IMDB Acadèmia del Cinema Català Els webs dels productors La premsa Catalan Films Ministerio de Cultura – Subvenciones concedidas – Proyectos en rodaje
 • 7.COM PRESENTAR-NOS Preparar la nostra proposta per un projecte b) Utilitzar un servei digital d’entrega de música (preferiblement una llista que permeti l’streaming o la descàrrega indistintament) c) Carregar únicament mp3 si volem que els nostres arxius es mantinguin en els seus discs durs
 • 8.COM PRESENTAR-NOS META-DADES d) Utilitzar les meta-dades de cada arxiu mp3 per a incloure tota la informació disponible: tota la info del label copy + dades de contacte + existència de mix instrumental + existència de pistes separades. TAGS: intentem pre-identificar el so de la música (Sona com…). iTunes permet incloure un gran nombre de dades en cada arxiu.
 • 9.COM PRESENTAR-NOS Un email breu, educat i directe al gra que inclou un link al contingut. No presentem els artistes, simplement presentem les cançons perquè pensem que encaixen en aquest projecte. Informem que els drets están disponibles a través nostre. Agraïm el temps i avisem que en 15 dies els contactarem per a fer un petit seguiment. Caldrà fer un seguiment subtil i allargat en el temps. Si descarreguen la música, parem el seguiment.
 • 10.QUE VALEN LES LLICÈNCIES. Valen allò que algú estigui disposat a pagar. Valoreu si esteu disposats a cedir cançons gratuïtament. Opció Step-Deal Opció CERCA DE TU CASA / SMOKING ROOM
 • 11.PAPERWORK i PROMOCIO POSTERIOR Tingueu preparat tot el paperwork necessari (models de llicències en idiomes) i faciliteu al màxim la gestió documental. Traieu el màxim partit promocional possible a la sincronització. No només a través de les vostres xarxes socials o mitjans de comunicació, sinó utilitzant també els tags de la pel·lícula.
 • 12.SERVEI DE DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL (SDE) Tel. 935.565.199 sde.icec@gencat.cat www.sde.cultura.gencat.cat